بازار کفاشان؛ پر‌ رفت‌و‌آمدترین راسته‌ بازار تهران

از آن‌جا که بازار بزرگ دقیقا مثل اسمش خیلی بزرگ است، راسته‌های مخصوص به خود مثل راسته بازار کفاشان، بازار امیر، بازار زرگرها، بازار ساعت‌فروشان، بازار چهل تن، بازار آهنگران، بازار مسگران و بازار پاچنار را در خود جای داده است. حالا ممکن است شما برای خرید کفش راهی بازار شوید و بهتر است قبل از سر زدن به آنجا این راسته بازار را بشناسید.


بازار کفاشها کجاست؟

آدرس این راسته بازار در تهران، خیابان پانزده خرداد و سبزه میدان است. اینجا یکی از پر رفت‌وآمدترین راسته‌های بازار بزرگ، بازار کفاشان است. بدون شک این راسته می‌تواند یک مقصد مناسب برای خریدی به‌صرفه بین تنوع زیادی از کالا باشد.
در
راسته کفاش های بازار تهران به‌جز کیف و کفش انواع کالاها را می‌توانید پیدا کنید. مهم‌ترین چیزهایی که اینجا به فروش می‌رسد، انواع ظروف و ملزومات آشپزخانه، منسوجات با ارزشی مثل ترمه و قلمکار و فرش و صنایع دستی است.
راستی اگر تهران بیاید احتمالا نیاز به مکانی برای اقامت در محله های مرکز تهران باشید؛ پس چه بهتر که با اجاره خانه مبله مرکز تهران کارتان را آسان کنید تا با یک تیر دو نشان بزنید؛ یعنی هم در بهترین لوکیشن تهران اقامت کنید و هم به بازار دسترسی راحتی داشته باشید.

راسته کفاش های بازار بزرگ تهران

منبع عکس برشی از گوگل مپ

بیشتر بخوانید: بدون پول پیش آپارتمان اجاره کن؛ راهنمای کامل اجاره خانه مبله در تهران


دسترسی به بازار کفاشان تهران چطور است؟

بازار کفاش‌ها به سبزه میدان، خیابان پانزده خرداد و تیمچه‌های اصلی بازار مثل تیمچه حاجب‌الدوله و تیمچه مهدیه خیلی نزدیک است که این باعث اهمیت بیشتر آن شده است. همینطور مسیر رسیدن به حرم امامزاده زید هم درست از همین راسته می‌گذرد و باعث شده هرروز مردم زیادی به بهانه رد شدن از این بازار دیدن کنند.
دسترسی با مترو تهران

از آنجا که این منطقه در محدوده طرح ترافیک تهران است؛ شما نمی‌توانید با ماشین راهی بازار بزرگ شوید. بهترین راه رسیدن به بازار کفاش‌ها استفاده از مترو است. اگر در ایستگاه مترو پانزده خرداد پیاده شوید، بعد از حدود پنج دقیقه پیاده‌روی به‌طرف شرق سبزه میدان به بازار کفاش‌ها می‌رسید.
دسترسی با تاکسی های شهری
با تاکسی‌های میدان آزادی به‌سمت چهارراه گلوبندک هم می‌توانید در پانزده خرداد یا سبزه میدان پیاده شوید که هر دو به بازار کفاش‌ها خیلی نزدیک هستند.
دسترسی از میدان امام خمینی (توپخانه)
شاید برایتان جالب باشد که بدانید از میدان توپخانه (امام خمینی) هم ماشین دودی‌های قدیمی به‌سمت خیابان پانزده خرداد و سبزه میدان هستند که سوار شدن به آن‌ها به یاد تهران قدیم می‌تواند جالب و خاطره‌ انگیز باشد.

بازار کفاش های تهران

منبع عکس گوگل مپ، عکاس مجید قنبری

بیشتر بخوانید:‌ ۱۰ سوال اساسی قبل از تنظیم قرارداد اجاره خانه مبله که باید بپرسیم؟



تاریخچه بازار کفاش های تهران از دوره صفویه تا دوره قاجار

بر اساس مستندات تاریخی بازار تهران در زمان شاه طهماسب اول صفوی ساخته شد. این مرکز تجاری اقتصادی تهران کم کم و در دوره فتحعلی شاه قاجار رشد کرد تا اینکه چهارسوق‌های بزرگ و کوچک هم به سازه های بازار اضافه شدند. در این دوره، بخش‌های جدیدی به بازار اضافه شد و حجره‌ها تا نزدیکی ارگ و مسجد جامع توسعه یافتند. این بزرگ شدن باعث شد تا راسته کفش فروش های بازار بزرگ هم جای مخصوص خودش را داشته باشد. بازار کفاش های تهران در واقع قدمتش به سال‌های ۹۰۷ تا ۱۱۳۵ می‌رسد و در حکومت صفویان ساخته شده. همینجاست که می‌توان درک کرد که این بازار علاوه بر اینکه از نظر اقتصادی جای مهمی است از نظر تاریخی هم اهمیت زیادی دارد.
البته این را هم بدانید که قبلا بازار کفاش‌ها در کنار سبزه میدان و خندق جنوبی ارگ بود که با پر کردن خندق در زمان ناصرالدین‌شاه؛ خیابان پانزده خرداد (جباخانه) از سه‌راه ناصریه (خیابان ناصرخسرو) تا چهارراه گلوبندک ایجاد شد که این روزها این قسمت از شلوغ‌ترین بخش‌های بازار بزرگ تهران است.

راسته کفش فروشان بازار تهران

منبع عکس ایرنا
این روزها شما با رفتن به بازار کفاش های بازار گ بزرگ تهران می‌توانید از معروف‌ترین نقطه بازار کفاش‌ها، یعنی تیمچه مهدیه هم دیدن کنید. این تیمچه در ابتدای بازار کفاش‌ها قرار دارد و توسط شخصی به اسم مهدی خزانه، همزمان با اولین ساختارهای بازار، ساخته شده و به دوره ناصرالدین شاه قاجار تعلق دارد.
کسبه قدیمی بازار، مهدی خزانه را به‌عنوان فردی خیر و درستکار می‌شناسند که اجاره مغازه‌ها را به نیازمندان کمک می‌کرد و این کمک‌ها جز اجاره حساب می‌شد.
در تاریخ ۲۳ بهمن‌ماه ۱۴۰۰، بخشی از بازار کفاش‌ها به‌خاطر آتش‌سوزی، آسیب دید. چون این آتش‌سوزی از قسمت فروشندگان لوازم برقی در تیمچه حاجب‌الدوله شروع شده بود و به راسته کفش فروش‌ها رسیده بود. در این آتش سوزی ۳۰ مغازه کوچک و بزرگ، دچار حادثه شدند و شیشه‌ها و دیوارهای برخی از مغازه‌ها از بین رفت. کسبه‌های این مغازه‌ها سعی کردند خیلی زود این بخش را ترمیم کنند تا راسته کفش فروش‌های بازار بزرگ تهران تعطیل نشود.

بیشتر بخوانید: خیابان خوشمزه تهران کجاست؟ (۹ پاتوق جذاب غذای خیابانی تهران)


حالا نوبت شماست که به ما بگویید آیا تاکنون به این راسته بازار سر زده‌اید؟ حال وهوای این بازار کفاش‌های تهران را چطور دیدید؟ آیا مسیر دیگری برای دسترسی به این بازار می‌شناسید؟ تجربیات خود را با ما و خوانندگان تهران مبله به اشتراک بگذارید.


پرسش‌های متداول

بازار کفاش های تهران کجاست؟
راسته یا بازار کفاش‌ها یکی از معروف‌ترین و قدیمی‌ترین راسته‌های بازار بزرگ تهران است که در نزدیکی میدان پانزده خرداد قرار دارد.
چرا راسته بازار کفاش‌ها در بازار بزرگ پراهمیت است؟
چون این راسته به جاهای دیگر بازار مثل سبزه میدان، خیابان پانزده خرداد و تیمچه‌های اصلی بازار مثل تیمچه حاجب‌الدوله و تیمچه مهدیه دسترسی راحتی دارد و به‌همین‌خاطر از نظر موقعیت اقتصادی اهمیت زیادی برای اهالی بازار دارد.
در بازار کفاشها چه کالاهایی می‌توان خرید؟
در این راسته شما می‌توانید به جز خرید کفش، از انواع ظروف و ملزومات آشپزخانه، منسوجات با ارزشی مثل ترمه و قلمکار و فرش و صنایع دستی هم که با قیمت‌های مناسب به فروش می‌رسند، خرید کنید.
بازار کفاش‌ها در چه دوره‌ای تاسیس شده است؟
این راسته بازار قدمتش به دوره قاجار برمی‌گردد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.