کاخ گلستان؛ تصاویر، ساعت کاری و قیمت بلیط ۱۴۰۴

این کاخ جزو قدیمی‌ترین مراکز حکومتی تهران است و حدود چهارصد سال عمر دارد. کاخ گلستان در فهرست میراث جهانی یونسکو در ایران ثبت شده است. با این‌که کاخ گلستان قبل از دوره قاجار ساخته اما بیشتر محل زندگی پادشاهان قاجار بوده. با این حساب داستان‌ها و روایت‌های زیادی برای گفتن در دلش دارد. مجموعه کاخ گلستان چندین امارت و تالار دارد. از بخش‌های دیدنی این مجموعه از همان محوطه و باغ بزرگی که دارد شروع می‌شوند. ایوان تخت مرمر یکی از بخش‌های بیرونی ساختمان است که تخت پادشاهی از جنس مرمر در آنجا قرار دارد. معروف‌ترین بخش کاخ گلستان تالار آینه است. نقاشی معروفی که کمال‌الملک از تالار آینه کشیده است را هم در این تالار می‌بینید.

برای اینکه بیشتر از داستان‌ها و بخش‌های مختلف کاخ گلستان بدانید در این یادداشت تهران مبله همراه ما باشید.


مسیر دسترسی، شماره تماس و قیمت بلیط کاخ گلستان 

آدرس: تهران، خیابان پانزده خرداد، ضلع شمالی میدان ارگ یا خیابان ناصر خسرو، روبروی کوچه مروی.

نزدیکترین مترو: ایستگاه ۱۵ خرداد در خط یک مترو تهران.

ساعت کاری: نیمه اول ساعت ۹ صبح تا ۶ بعدازظهر و نیمه دوم سال از ۹ صبح تا ۵ عصر.

قیمت بلیط ورودی کاخ گلستان برای بازدیدکنندگان ایرانی: ۴۶ هزار تومان

قیمت ورودی بخش‌های مختلف کاخ مانند موزه مردم‌شناسی، تخت مرمر،‌عمارت چادرخانه، عکاسخانه، عمارت بادگیر و عمارت الماس (هر کدام با بلیط مجزا): هر کدام مجزا ۳۰ هزار تومان

قیمت بازدید از نگارخانه، بخش اصلی کاخ برای هر نفر: ۶۰ هزار تومان

قیمت بلیط ورودی کاخ گلستان برای توریست‌های خارجی: ۶۵۰ هزار تومان

شماره تماس: ۰۲۱۳۳۱۱۳۳۳۵ و ۰۲۱۳۳۹۵۶۶۶۲

وب‌ سایت: golestanpalace.ir

شرایط دریافت تخفیف و بازدید رایگان برای گروه‌های خاص: بازنشستگان، جانبازان، بسیجیان، دانشجویان و دانش‌آموزان با ارائه مدارک معتبر، راهنمایان گردشگری و کارمندان وزارت میراث فرهنگی از بازدید رایگان برخوردارند.
راستی شما می‌توانید بلیط کاخ گلستان را به صورت آنلاین از سایت‌هایی مثل bilit.tafrihati.com و یا اپلیکیش‌های همراه اول، تاپ و … خرید کنید.

عکس از فاطمه دولتی

بیشتر بخوانید: اسم گالری معروف تهران چیه؟(معرفی ۸ تا از بهترین گالری های تهران با عکس و آدرس)


معرفی بخش‌های مختلف کاخ گلستان به همراه عکس و معماری

این مجموعه با داشتن عمارت‌های زیبا با معماری فوق‌العاده، توانسته یک اثر تاریخی زنده و قابل مطالعه در تهران باشد. از آنجا که تاریخچه این کاخ به دوران سلطنت شاه عباس صفوی بازمی‌گردد؛ اما تغییرات اساسی و ماندگار کاخ گلستان به دوره آقا محمدخان قاجار می‌رسد.
شمس‌العماره، خلوت کریمی، تالار سلام، تالار عاج، تالار برلیان، عمارت بادگیر و عکاسخانه بخش‌های دیگری از مجموعه کاخ گلستان هستند که از همه آن‌های می‌توانید بازدید کنید. توجه داشته باشید که بلیط هرکدام از عمارت‌ها و تالارهای کاخ گلستان به صورت جداگانه باید خریداری شود. در مجموعه کاخ گلستان یک چایخانه سنتی مشغول کار است که بد نیست سری به آنجا هم بزنید. همچنین در نزدیکی این چایخانه بخشی را برای عکاسی با لباس‌های قاجاری ایجاد کرده‌اند. در مورد هر یک از قسمت‌های کاخ گلستان در ادامه صحبت می‌کنیم:

محوطه کاخ گلستان؛ باغی بزرگ با طراحی زیبا از باغ های ایرانی

محوطه کاخ گلستان با وسعت زیاد و طراحی باغ‌های ایرانی، فضایی آرامش‌بخش و زیبا را برای بازدیدکنندگان ایجاد کرده است. حوض‌ها، درختان و مسیرهای باریک بین عمارت‌ها، حس باغ‌های اصیل ایرانی را به خوبی به نمایش می‌گذارند. این محوطه نقش مهمی در ایجاد هماهنگی و ارتباط بین عمارت‌های مختلف کاخ دارد.
اینجا علاوه‌بر نقش تفریحی، محلی برای تجمع مردم و برگزاری مراسمات مختلف حکومتی در گذاشته بود و هنوز هم محل برگزاری برخی رویدادهای فرهنگی است.

عکس از فاطمه دولتی

بیشتر بخوانید: مناطق طرح ترافیک تهران ۱۴۰۴ + نقشه با کیفیت

خلوت کریمخانی؛ قدیمی ترین بنای کاخ گلستان

این بخش کاخ گلستان در دوران کریمخان زند ساخته شده و در دیوار به دیوار تالار سلام قرار دارد. خلوت کریمخانی بنایی سرپوشیده و ستون‌دار با حوضی در میانه دارد. در قدیم آب این حوض از قنات‌های تهران تامین می‌شد. خلوت کریمخانی اما آنچه که ما امروزه از آن می‌بینیم تنها بخش کوچکی از بنای اصلی است.
طبق اسناد تاریخی زمانی که ناصرالدین شاه تصمیم گرفت تالار سلام را بسازد، بخش‌های زیادی از خلوت کریمخانی را خراب کرد تا فضای مناسبی برای تالار سلام ایجاد شود
این بخش محل عبور افراد کاخ از اندرون و باغ گلستان به ایوان تخت مرمر بوده است. در خلوت کریمخانی کاخ گلستان تخت مرمری مثل دیوان‌خانه ساخته شد که البته کوچک‌تر و ساده‌تر از آن تخت بود. گفته می‌شود ناصرالدین شاه بسیار به این بخش از کاخ علاقه داشت و دوست داشت اوقات تنهایی خود را در این قسمت به قلیان کشیدن سپری کند.

عکس از فاطمه دولتی

بیشتر بخوانید: آخر هفته نزدیک تهران کجا بریم؟ ۱۰ پیشنهاد جذاب برای سفر یک روزه

شمس العماره یا کاخ شاهنشاه؛ از اولین ساختمان‌های بلند تهران

شمس‌العماره برجسته‌ترین بنای کاخ گلستان است که در ضلع شرقی بنا قرار دارد. این بنا در زمان ناصرالدین شاه قاجار در طول دو سال ساخته شد. اهمیت شمس العماره را می‌توان در زیبایی معماری آن و همچنین ارتفاع و بزرگی بنا پیدا کرد.
این بنا پنج طبقه دارد و با ۳۵ متر ارتفاع ساخته شده که در زمان خودش، بلندترین ساختمان تهران حساب می‌د. جدا از بلندی بنا، یکی دیگر از ویژگی‌های منحصربه‌فرد شمس العماره این است که نخستین ساختمان در شهر تهران بود که در ساخت آن از فلز استفاده شده بود. تمام ستون‌ها در طبقات بالا ساختمان و همچنین حفاظ‌ها همگی از فلز چدن ساخته شده‌اند.
البته که باید گفت که شمس العماره از سوغات فرنگ ناصرالدین شاه است. او در سفرهایی که به اروپا داشت، مجذوب و شیفته معماری غرب شد. پس از بازگشت از یکی از همین سفرها، او دستور داد بنایی در پایتخت ایران و در محل زندگی او ساخته شود که از طریق آن بتواند به همراه مهمانان خود مناظر تهران و اطراف آن را مشاهده کند، درست مانند همان چیزی که در سفرهایش از پادشاهان غربی می‌دید.
شمس العماره با طراحی معیرالممالک و هنر معمار علی محمد کاشی ساخته شد. این بخش کاخ در دوران ناصرالدین شاه بیشتر محلی برای برگزاری جلسات شاه با وزرا در محل کاخ شمس العماره بود و به همین خاطر به اسم هیئت وزرا هم شناخته می‌شد.

عکس از فاطمه دولتی

تالار سلام؛ از تالارهای اصلی کاخ گلستان برای بازدید

تالار سلام این روزها به اسم موزه در مجموعه کاخ گلستان شناخته شده است. این بخش در زمان قاجار و در سال ۱۲۵۴ به بنای کاخ گلستان اضافه شده است. معماری این بخش را صنیع‌الملک (حاج ابوالحسن معمارباشی) انجام داده . علت نام‌گذاری این بنا به عنوان تالار سلام این است که در زمان سلطنت ناصرالدین شاه قاجار، تصمیم گرفته شد که تخت طاووس از اتاق آینه به این بخش منتقل شود و مراسم رسمی سلام و استقبال‌های رسمی در این بخش از کاخ صورت بگیرد. این تالار ۹ پنجره رو به جنوب باغ کاخ گلستان دارد و با ۱۰۰۰ مترمربع مساحت به عنوان بزرگترین تالار کاخ گلستان شناخته می‌شود.
در تالار سلام آن هم در دوران پهلوی تغییرات زیادی ایجاد شد. این تغییرات بیشتر به دلیل برگزاری مراسم تاج‌گذاری محمدرضا پهلوی بود. بیشتر گچ‌کاری‌ها و آیینه‌کاری‌هایی که اکنون در این تالار دیده می‌شود در همین زمان ایجاد شدند.
هر چند تخت طاووس در سال ۱۳۶۰ به موزه جواهرات ملی منتقل شد و تختی که الان در این تالار وجود دارد، ماکت آن است. البته اشیای دیگر مثل زره شاه اسماعیل صفوی، تیر و کمان نادرشاه، مهر فتحعلی شاه و تاج آغامحمدخان قاجار از اشیای نفیس و باارزشی هستند که در تالار سلام کاخ گلستان می‌توانید از آن‌ها بازدید کنید.

عکس از فاطمه دولتی

بیشتر بخوانید: هزینه زندگی در تهران ۱۴۰۴ چقدر است؟


راستی اگر این روزها می‌خواهید به تهران سفر کنید و دوست دارید خیالتان از بابت اقامت در تهران راحت باشد و بدون دغدغه در بهترین آپارتمان‌های لوکس و کاملا مبله‌ شهر تهران اقامت کنید، تهران مبله بهترین انتخاب شماست. شما با اجاره آپارتمان مبله در تهران می‌توانید از خدماتی مثل نظافت روزانه، نگهبان مقیم و پارکینگ اختصاصی هم برخوردار شوید. برای رزرو با تیم شتیبانی در ارتباط باشید.


تالار آینه؛ تماشایی و دیدنی 

درست در کنار تالار سلام، تالار آینه از مشهورترین تالارهای کاخ گلستان قرار دارد. ساخت هم‌زمان با تالار سلام بود. این تالار در سال ۱۲۹۴ ساخته توسط صنیع الملک ساخته شد؛ اما تزیینات داخلی آن تا سال ۱۲۹۹ طول کشید. بیشترین شهرت تالار آینه، به‌‌خاطر نقاشی کمال‌الملک از فضای تالار و ناصرالدین‌شاه است که با ظرافت تمام آن را کشید. در واقع باید گفت که کمال‌الملک با کشیدن این نقاشی، که کار بر روی جزئیات آن در حدود پنج سال طول کشید، قصد داشت شکوه و جلال کاخ همایونی را به تصویر بکشد.
علت نام‌گذاری این تالار به تالار آینه هم بیشتر به‌خاطر آینه‌کاری‌های زیبا و باشکوهی که در آن دیده می‌شود. در تالار آینه سه ارسی بزرگ قوسی‌شکل به سمت باغ وجود دارد. همچنین دو در و یک پنجره به سمت بخش داخلی عمارت در این تالار وجود دارد.

تالار آینه

عکس از فاطمه دولتی

تالار ظروف؛ محلی برای دیدن ظروف اهدایی به پادشاهان

تالار ظروف جایی است که در آن می‌توانید از هدایای پادشاهان اروپایی به شاهان قاجار دیدن کنید. جذابترین ظروفی که در این تالار دیده می‌شوند مربوط به سرویس چینی زمان جنگ‌های ناپلئون، سرویس اهدایی ملکه ویکتوریا، سرویس امپراتور اول روسیه (نیکلای اول)، سرویس اهدایی الکساندر سوم و… است. 

عکس از فاطمه دولتی

تالار عاج؛ بنای باشکوه کاخ گلستان با دو عاج فیل

تاریخ دقیق ساخت این تالار معلوم نیست؛ ولی این تالار طبق اسناد موجود کاخ گلستان قبل از تالار سلام و آینه ساخته شده. بیشترین شهرت تالار عاج مربوط به تابلوی محمود خان ملک‌‌‌‌‌‌‌‌الشعراء است. در این تابلو نمای بیرونی تالار در سال ۱۲۸۶ هجری قمری به تصویر کشیده شده که بر اساس این تصویر، تالار ۶ ستون، ۳ ارسی بزرگ و یک راه‌پله دارد. اگر این روزها به تماشای این تالار بروید، دو عاج فیل هم در آن می‌بینید.

تالار عاج

عکس از فاطمه دولتی

بیشتر بخوانید: بدون پول پیش آپارتمان اجاره کن؛ راهنمای کامل اجاره خانه مبله در تهران

تالار برلیان؛ محلی برای بازدید از اشیای قیمتی

در ضلع شرقی تالار عاج، چند اتاق و تالار زیبا با تزیینات گیرا دیده می‌شوند که به تالار برلیان شناخته می‌شود. شهرت این اتاق‌ها در کاخ گلستان، آینه‌کاری‌های ظریف و چلچراغ‌های تماشایی آن‌ها است.
کف تالار برلیان با دیگر بخش‌های ساختمان کاخ گلستان هم‌تراز نیست. دلیل این ناهم‌ترازی هم این است که در زمان فتحعلی‌شاه و پیش از ساخت تالار برلیان، تالار بلور در این مکان قرار داشت. در زمان ناصرالدین‌شاه، تالار بلور تخریب و روی آن، تالار برلیان بنا شد.
تابلوی نقاشی تالار برلیان، پیش از تغییرات زمان مظفرالدین‌شاه، با تکنیک رنگ‌وروغن کشیده شده است که در تالار سلام نگهداری می‌شود.
در دوره پهلوی از تالار برلیان بیشتر برای برگزاری مراسم‌های رسمی و مهمانی‌های دربار استفاده می‌شد.

عکس از فاطمه دولتی



عمارت بادگیر؛ جایی دنج و خنک برای گذران روزهای گرم

این عمارت در بخش جنوبی کاخ گلستان قرار دارد که در زمان فتحعلی‌شاه ساخته شد. بنایی زیبا با گوشواره‌های دیدنی، دهلیزها و بالاخانه‌های تماشایی که ستون‌ها و ارسی‌های آن دیدنی است.
اگر سرتان را عمارت بادگیر بچرخانید سراسر آینه‌کاری، گچ‌بری، منبت و مرمر می‌بینید. تالار شاه‌نشین این عمارت ۹ ارسی، کف‌پوش معرق زرد رنگ با طرح بته‌جقه، ۲ ستون گچی نقاشی‌شده به‌ سبک زندیه، نقاشی دیوارها و سقف زیبا دارد. عمارت بادگیر را می‌توان یکی از شاهکارهای معماری ایرانی دانست.

تالار الماس؛ قدیمی ترین مجموعه کاخ گلستان

تالار الماس یکی از بخش‌های قدیمی کاخ گلستان تهران است که در قسمت جنوبی کاخ قرار دارد. این تالار، در زمان فتحعلی‌شاه ساخته و در زمان ناصرالدین‌شاه، تغییراتی در ظاهر آن ایجاد شد. تالار الماس مکانی بزرگ با اتاق‌های گوشواره، بالاخانه، پستوها و دهلیزهای متعدد است که به‌ دلیل آینه‌کاری داخلی آن، به تالار الماس معروف شد.

تالار الماس

عکس از فاطمه دولتی

موزه عکس یا عکاسخانه کاخ گلستان

در بازدید از این مجموعه به حوض‌خانه‌ای در زیر عمارت بادگیر کاخ می‌روید که امروزه موزه عکس‌خانه شده است. در این موزه، عکس‌هایی از دوره قاجار و ابزار عکاسی دیده می‌شود که در بعضی از این عکس‌ها، دست‌خط ناصرالدین‌شاه را می‌توان دید. ناصرالدین‌شاه علاقه زیادی به عکاسی داشت و همین علاقه باعث شد تا تصاویر زیادی از این دوره ثبت شود.
در این بخش کاخ گلستان ۴ بادگیر دیده می‌شود که با کاشی‌های زرد، آبی و سیاه تزیین شده‌اند. این بادگیرها، هوای اتاق و تالار را خنک می‌کردند و پادشاهان برای فرار از گرما به آن‌ها پناه می‌بردند. البته حوضی هم در این فضا قرار داشت که در گذشته در آن، آب وجود داشت. امروزه برای جلوگیری از آسیب رطوبت به بنا، مسیر آب مسدود شده.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید عکس‌خانه کاخ گلستان، دومین مجموعه بزرگ عکس پس از مجموعه سلطنتی انگلیس است.

بیشتر بخوانید: توریست‌ها از کجای تهران دیدن می‌ کنند؟ (لیست دیدنی های تهران ۱۴۰۴)


در این مطلب تهران مبله سعی کردیم تا شما را با کاخ گلستان تهران به طور کامل آشنا کنیم . اگر قصد دارید به تهران سفر کنید و یا از کسانی هستید که در تهران زندگی می‌کنید، پیشنهاد می‌کنیم بازدید از این مجموعه را در برنامه خود قرار دهید. همچنین اگر تاکنون از این مجموعه دیدن کرده‌اید، میتوانید تجربه خود را با ما  و خوانندگان تهران مبله به اشتراک بگذارید.


سوالات متداول

کاخ گلستان در کجاست؟
تهران، خیابان پانزده خرداد، ضلع شمالی میدان ارگ.
نزدیکترین ایستگاه مترو به کاخ گلستان کدام است؟
ایستگاه ۱۵ خرداد در خط یک مترو تهران.
قیمت خرید بلیط کاخ گلستان ۱۴۰۴ چقدر است؟
بلیط کاخ گلستان در بخش های مختلف این مجموعه متفاوت است و شما باید هزینه ورودی و بخش‌های مختلف کاخ را جداگانه بپردازید.
در کاخ گلستان از کدام بخش‌ها بازدید کنیم؟
تالار آیینه، تالار سلام، خلوت کریمخانی، شمس‌العماره، حوض‌خانه، عمارت بادگیر و موزه عکس از معروفترین جاهای دیدنی این مجموعه هستند.
آیا اینترنتی می‌توان بلیط کاخ گلستان خرید؟
بله شما می‌توانید از طریق سایت‌هایی مثل bilit.tafrihati.com اقدام به خرید بلیط کاخ گلستان کنید.
کاخ گلستان تا چه ساعتی باز است؟
فصل بهار و تابستان، این مجموعه از ساعت ۹ صبح تا ۶ عصر و
فصل پاییز و زمستان از ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر باز است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.