محل زندگی رضا شاه پهلوی کدام کاخ تهران بود؟

کاخ سبز یا کاخ شهوند یکی از کاخ موزه‌های مجموعه سعدآباد است که در انتهایی ترین نقطه سعدآباد و بر روی تپه‌ای بلند قرار دارد.
این کاخ به دلیل معماری منحصربه‌فرد و شکوه و عظمتی که دارد مانند زمردی سبز در سعدآباد می‌درخشد.
جالب است بدانید گردشگرانی که به تهران سفر می‌کنند؛ بدون شک در اولین فرصت از کاخ موزه سبز دیدن می‌کنند. چون کاخ شهوند محل زندگی  و دفتر کار رضا شاه بود. البته در حکومت پهلوی دوم کاخ‌سبز؛ محل اقامت مهمان‌های خارجی بود که به ایران می‌آمدند. در این مطلب قصد داریم درباره تاریخچه کاخ سبز و امکانات، ویژگی‌های و عکس کاخ سبز سعدآباد بیشتر صحبت کنیم.


چطور به کاخ سبز تهران برویم؟

کاخ شهوند سعدآباد در بخش شمالی تهران و در خیابان سعدآباد واقع شده که برای بازدید از آن می‌توانید از چند مسیر به این کاخ موزه بروید.
اولین مسیر دسترسی به کاخ موزه شهوند از سمت خیابان ولی‌عصر است، برای رفتن به کاخ‌سبز اول باید به خیابان ولی‌عصر رفته و از آنجا به سمت زعفرانیه حرکت کنید، بعد از آن به سمت خیابان شهید طاهری بروید، در انتهای خیابان شهید طاهری مجموعه سعدآباد را می‌بینید.
مسیر دوم از جنوب موزه کاخ و خیابان تجریش است، بعد از رسیدن به تجریش به خیابان سعدآباد رفته و به کاخ موزه سعدآباد و کاخ‌سبز بروید.

آدرس موزه سبز

برشی از عکس گوگل مپ

نزدیکترین مترو و اتوبوس

 ایستگاه تجریش در خط یک مترو تهران؛ نزدیکترین ایستگاه مترو به کاخ شهوند است.
اتوبوس‌ های بی آر تی جنوب به سمت شمال تهران هم بهترین مسیر اتوبوسی برای رسیدن به کاخ موزه سبز تهران هستند.
البته در این مسیر شما می‌توانید بعد از پیاده شدن از مترو و اتوبوس با تاکسی خودتان را به کاخ شهوند برسانید.

منبع عکس گوگل مپ، عکاس احسان رفعتی


ساعت کاری، قیمت بلیط و تخفیف‌های کاخ سبز تهران

ساعات بازدید از کاخ موزه سبز ؛ نیمه اول سال همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۷ عصر و نیمه دوم سال همه روزه ساعت ۸ صبح تا ۵ عصر است. (به جز ایام سوگواری)
قیمت بلیط کاخ سبز؛ در سال ۱۴۰۳ طبق تعرفه‌های میراث فرهنگی در وب سایت مجموعه سعد آباد ۳۰ هزار تومان و برای مسافران خارجی ۱۰۰ هزار تومان است.
تخفیف هزینه ورودی کاخ سبز؛  مجموعه سعد‌آباد برای بعضی از بازدیدکننده‌ها مثل بازنشستگان، افراد تحت پوشش کمیته امداد، جانبازان و آزادگان، دانش‌آموزان و دانشجویانی که از طرف مدرسه یا دانشگاه به صورت گروهی به این مجموعه برای بازدید می‌آیند، تخفیف دارد.
البته برای خانواده شهدا و بسیجیان (فقط برای یک نفر) تخفیفاتی برای بازدید از مجموعه در روزهای عادی و در طول هفته اعمال می‌شود. در تعطیلات رسمی، ایام نوروز و پنجشنبه و جمعه تخفیفات فاقد اعتبار هستند.

توجه داشته باشید که اگر قصد بازدید گروهی از کاخ شهوند سعدآباد را دارید؛ باید از قبل با مجموعه هماهنگ کنید.
برای رزرو وقت می‌توانید با شماره تلفن ۰۲۱۲۲۷۵۲۰۳۱ تماس بگیرید یا به سایت مجموعه سعدآباد www.sadmu.ir مراجعه کنید.


تاریخچه کاخ سبز سعدآباد

اگر نگاهی کلی به تاریخچه کاخ‌سبز تهران بیندازیم می‌بینیم که در ابتدا علیخان ولی که از زمین داران بزرگ دوره قاجار بود؛ مالک کاخ شهوند بوده. تا اینکه در سال ۱۳۰۷ رضاخان با پرداخت مبلغ ۷ هزار تومان آن را از علیخان خریداری می‌کند. بعد برای ساخت به میرزا جعفر خان معمار باشی داده می‌شود تا بنا را بسازد.
او بدون تخریب بنای قبلی، در طول ۶ سال؛ ساختمان کنونی کاخ‌‌سبز را می‌سازد.
کاخ رضاه شاه اولین بنای مجموعه‌ کاخ‌ های سعدآباد است که ساخته شده است و چشم‌انداز آن از شمال به سمت کوه‌های البرز و از جنوب تمامی شهر تهران است.

عکسهای شاه در کاخ سعد آباد

منبع عکس گوگل مپ، عکاس nazanin rahmani


معماری کاخ سبز حکایت از چه داستان‌هایی دارد؟

زمانی که صحبت از معماری کاخ‌سبز تهران می‌شود؛ باید از سه هنرمند بزرگ ایرانی که در ساخت آن نظارت داشتند نام برد: حسین لرزاده، حسین طاهرزاده و میرزا جعفر خان معمار. این مردان در زمان خود از بهترین معمارها بودند که برای طراحی و ساخت کاخ اسود انتخاب شدند.
این معماران حتی خودشان به طور مستقیم در طراحی داخلی و نمای بیرونی کاخ کار می‌کردند.

در این میان حسین لرزاده که طراح آرامگاه فردوسی است؛ بیشتر مشغول طراحی تزئینات و نقش‌نماها بود. حسین طاهرزاده بهزاد که به طرح فرش‌های زیبایش معروف است. او در این پروژه تندیس‌های دیواری زیبا و خاتم‌کاری‌های چشم‌نوازی را برای کاخ سبز تهران طراحی کرد.
البته همان‌طور که اشاره کردیم تمام این‌ها زیر نظر میرزا جعفر خان معمار به انجام رسیدند.
این کاخ نمونه‌ زیبایی از معماری ایرانی است. چون در سراسر کاخ از انواع هنرهای ایرانی همچون تذهیب، گچبری، خاتم‌کاری استفاده شده است.

این بنای فوق‌العاده دو طبقه دارد. طبقه اول شامل تالار آئینه‌ها، یک اتاق کار، تالار غذاخوری است.
اما طبقه‌ دیگر نه بالا بلکه در زیر زمین است. این طبقه هم مثل طبقه بالا سالن پذیرایی، غذاخوری و دو اتاق‌ خواب مجلل با سرویس کامل بهداشتی دارد.
البته اسم کاخ شهوند هم از معماری بیرونی کاخ که با سنگ‌های مرمر تزیین شده به رنگ سبز زمردی است ؛ گرفته شده.

ساختمان کاخ سبز

منبع عکس گوگل مپ، عکاس abbas dehban (Amir)


اگر ساکن تهران هستید و تا به حال به این جا سر نزده‌اید، برنامه‌ای بچینید تا هرچه زودتر به این مکان رویایی بروید. اگر هم تهرانی نیستید و روزی گذرتان به تهران افتاد، یکی از بهترین مکان‌های گردشگری همین جاست. راستی اگر تهران آمدید احتمالا نیاز به مکانی برای ماندن هم داشته باشید. پس چه بهتر که با اجاره خانه مبله شمال تهران کارتان را راحت کنید.


در کاخ موزه شهوند چه چیزهایی رو ببینیم؟

در این کاخ اشیا قیمتی و زینتی گران‌بها از دوران پهلوی اول و دوم به جا مانده که از مهم‌ترین آن‌ها را اینجا برایتان آورده‌ایم: (به این نکته قبل از بازدید حتما دقت کنید که عکاسی از داخل کاخ‌سبز کلا ممنوع است)

  • تالار آیینه؛ از پرطرفدارترین بخش های کاخ موزه سبز سعد آباد

سالن پذیرایی کاخ شهوند با استفاده از آیینه‌کاری و گچ‌بری‌های زیبا تزیین شده که به تالار آیینه معروف است . این تالار در طبقه همکف کاخ شهوند قرار دارد که دیوارها و سقف آن با ظرافت خاصی تزیین شده است. همین گچ‌بری‌های زیبای مهر تاییدی است بر اصالت هنر و معماری ایرانی.

تالار آینه کاخ شهوند

منبع عکس گوگل مپ، عکاس احسان رفعتی

  • فرش تالار آیینه؛ اینجا سقف بالای سرتان با فرش زیر پایتان یک شکلند

فرش تالار آیینه که با هنر دست استاد عبدالمحمد عمواوغلی مزین شده. یک قالی ۷۰ متری مشهدی از جنس ابریشم خاص و ریزبافت است که طرح آن مشابه طرح سقف تالار است.

  • گلدان‌های مرمر؛ بخش جذاب و دیدنی با گل‌های دوره لویی شانزدهم

گلدان‌هایی از جنس سنگ مرمر با تزئینات برنزی که مربوط به دوره لوئی شانزدهم هستند و در سراسر کاخ شهوند به چشم می‌خورند.

تصویر کاخ سبز تهران

منبع عکس گوگل مپ، عکاس Ali Sasani

  • ابزار مرصع کاری؛ ابزار کار رضاه شاه اینجاست

مجموعه‌ای از ابزار مرصع‌کاری شده روی سنگ یشم که برای روی میز کار رضاشاه ساخته شده‌اند؛ اینجاست. شما می‌توانید جای دوات، جای کاغذ، مهر، قلمدان، شمعدان، پاکت‌بازکن و… راخان را اینجا ببینید.

  • مبلمان و میز؛ این وسایل را فرح دیبا خریده

مبلمان کوبلن‌دوزی متعلق به دوره قاجار، پرده نقره‌فام که دارای چوب‌پرده منبت‌کاری شده است، مبلمان متعلق به زمان لوئی شانزدهم و میزهای کنسول متعلق به دوره ناپلئون که اکثر آن‌ها توسط فرح دیبا خریداری شده‌اند.

  • اشیا گران‌بها؛ این بخش کاخ واقعا تماشایی است

شمعدان‌های برنزی، ساعت، مجسمه، تابلو نقاشی گلدان گل، ظروف چینی و چلچراغ‌های بزرگ و زیبا از دیگر اشیا گران‌بها و زیبای موجود در این کاخ هستند.

داخل کاخ شهوند تهران

منبع عکس گوگل مپ، عکاس احسان رفعتی

  • فرش راور؛ حاصل زحمت هنرمندان راور کرمانی

فرش راور که از زیباترین اشیا موجود در کاخ شهوند و کار هنرمندان راور کرمان است که دارای نقوش گل شاه‌عباسی با زمینه لاکی است.

  • نشان ذوالفقار؛ عالی‌ترین نشان جنگی ارتش شاهنشاهی

نشان یا مدال ذوالفقار، متعلق به دوره پهلوی اول است. این نشان به عنوان عالی‌ترین نشان جنگی ارتش شاهنشاهی و مختص جنگ‌های خارجی است که به افسران و درجه‌داران برتر اعطا می‌شد.

تزیینات و اشیای کاخ سبز

منبع عکس گوگل مپ، عکاس Mariano Alonso


موزه سبز سعدآباد چه امکاناتی دارد؟

این کاخ موزه یکی از زیباترین کاخ‌های مجموعه سعدآباد است که به دلیل بازدید زیاد مخصوصا در پاییز و بهار؛ امکانات پذیرایی و استراحت زیادی برای بازدیدکنندگان فراهم شده
از جمله امکاناتی که در کاخ شهوند و مجموعه سعدآباد قرار دارد، می‌توان به پارکینگ خودرو، کافه و رستوران، اینترنت، نیمکت جهت استراحت در فضای سبز، سرویس بهداشتی، سرویس حمل و نقل داخلی، نمازخانه و سرویس بهداشتی اشاره کرد.
از دیگر امکانات مجموعه سعدآباد وجود عکاسخانه قجری است که جان می‌دهد برای گرفتن عکس‌های خفن قاجاری با لباس‌های زمان قاجار که در عکاسخانه موجود است.
فضای سبز و پارک مجموعه که وسایل ورزشی دارد، محل خوبی برای خوش گذراندن است و وجود ایستگاه رادیویی سعدآباد که برای اطلاع‌رسانی بازدیدکنندگان راه‌اندازی شده و در ایام عید و جشن‌ها برنامه‌های ویژه دارد.

ورودی کاخ شوند

منبع عکس گوگل مپ، عکاس احسان رفعتی


دیدنی‌های نزدیک کاخ سبز تهران

اگر در تهران زندگی می‌کنید و یا برای چند روزی به تهران آمدید؛ هیچ دلیلی ندارد فقط به سعدآباد بروید و به دیگر جاهای دیدنی تهران سری نزنید. اگر هم خودتان ساکن تهرانید، غیرمنطقی است که یک روز از خانه بیرون بیایید و دیگر به هیچ کار دیگری دست نزنید.
پس پیشنهاد ما به شما این است که پس از بازدید از این کاخ موزه زیبا به دیگر موزه‌هایی که در همان مجموعه سعدآباد است مثل موزه ماشین‌های سلطنتی، موزه برادران امیدوار و…. حتی دربند سر بزنید.

  • موزه های مجموعه سعد آباد؛ گنجینه تاریخ معاصر تهران

مجموعه سعدآباد از ۱۸ کاخ تشکیل شده که یکی از آن‌ها شهوند است. به‌غیر از این موزه ۱۵ کاخ موزه دیگر در آن قرار دارد که بازدید از آن‌ها در یک روز امکان‌پذیر نیست و باید چند روز را برای بازدید از این مجموعه اختصاص دهید. از دیگر موزه‌های نزدیک به کاخ‌سبز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • موزه برادران امیدوار (ساختمان استراحتگاه و کالسکه‌خانه)
  • موزه مردم شناسی (محل زندگی شمس پهلوی)
  • موزه ظروف سلطنتی (مخصوص اشرف پهلوی)
  • موزه نظامی ( خانه شهرام)
  • موزه استاد فرشچیان (ساختمان عصمت دولتشاهی، همسر رضاشاه)
  • موزه هنرهای زیبا (خانه موزه سیاه)
  • موزه آشپزخانه سلطنتی
  • موزه اتومبیل‌های سلطنتی
  • موزه سلاح‌های درباری (محل زندگی غلامرضا پهلوی)
  • موزه استاد بهزاد (ساختمان قدیم و جدید رضا شاه)
  • موزه آبکار (محل زندگی شاهدخت لیلا)
  • موزه آب (دفتر رئیس تشریفات کاخ)
  • موزه ملت (معروف به ساختمان سفید)
  • موزه خط و کتابت (محل زندگی فرحناز و علیرضا)
  • موزه آلبوم‌های سلطنتی و اسناد تاریخی (ساختمان گارد شاهنشاهی)
  • دربند؛ جایی برای کوهنوردی و تفریحات هیجان‌انگیز

دربند یکی از محله‌های قدیمی شمیران است که در شمال باغ سعدآباد قرار دارد و یکی از دیدنی‌های نزدیک این کاخ موزه تهران است که علاوه‌بر مناظر طبیعی زیبا، دارای آب‌وهوای خنک و دلپذیر، رستوران‌های متعدد و مسیر پیاده‌روی سنگی است.
شما می‌توانید در روزهای آخر هفته سال برای پیاده‌روی و کوهنوردی راهی دربند شوید.

دربند تهران

منبع عکس گوگل مپ، عکاس Sima Shahbazi

  • میدان تجریش و بازار قدیمی و سنتی؛ پر از شور و زندگی در شمال تهران

شاید هم بد نباشد تا اینجا که آمدید به میدان تجریش و تمام دینی‌هایی که با خود دارد، مثل بازار قدیمی بزرگش، حتما سری بزنید و شاید هم در همان جا به یکی از رستوران‌های قدیمی رفتید و دلی از اعضا در آوردید.
در ضمن پس از این همه رفت‌و‌آمد مطمئنا خسته خواهید شد؛ پس چه بهتر که با اجاره آپارتمان مبله در همان نزدیکی به روزتان با آرامش پایان بدهید.


نظر شما در مورد زیبایی‌های کاخ‌سبز تهران چیست؟ آیا به بازدید از این کاخ در مجموعه سعدآباد رفته‌اید؟ هزینه بازدید برایتان مورد قبول بود؟ کدام بخش کاخ را بیشتر از بقیه جاها دوست داشتید؟ نظرات خود را با ما در تهران مبله به اشتراک بگذارید.


سوالات متداول

کاخ رضا شاه در تهران کجا بود؟
این کاخ محل زندگی و دفتر کار رضا شاه بود. بعدها در دوره پهلوی دوم محل اقامت مهمانان خارجی شد.
هزینه بازدید از مجموعه سعد آباد و کاخ موزه سبز چقدر است؟
هزینه ورودی مجموعه سعد آباد برای هر نفر گردشگر داخلی معادل ۵۰۰۰ تومان است و برای بازدید از کاخ‌سبز گردشگران داخلی ۳۰ هزار تومان و خارجی‌ها ۱۰۰ هزار تومان باید ورودی جدا بپردازند.
آیا می‌توان بلیط کاخ سبز را آنلاین خرید؟
بله، شما می‌توانید بلیط این مجموعه را از طریق وب سایت مجموعه سعدآباد به نشانی www.sadmu.ir تهیه کنید.
کاخ سبز تا چه ساعتی باز است؟
نیمه اول سال از ساعت ۹ صبح تا ۷ بعدازظهر و نیمه دوم از ساعت‌ ۸ صبح تا ۵ بعدازظهر باز است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.