
کردستان و پتانسیل های بی نظیرش برای جذب گردشگر
کردستان به عنوان یکی از شهر های ایران که از منابع طبیعی بسیاری برخوردار است میتواند یکی از مراکز اصلی برای گردشگران ایرانی و خارجی باشد. البته این موضوع نباید باعث شود تا به منابع طبیعی این استان آسیبی برسد. با توجه به اینکه کردستان بهترین مقصد گردشگری در تابستان است میتواند گردشگران بسیاری را به خود جذب کند. مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کردستان گفته است: منابعطبیعی و طبیعتبکر کردستان، ظرفیتهای مناسبی برای جذب گردشگر است اما نباید تحت هیچ عنوانی به بهانه توسعه صنعت گردشگری استان، منابعطبیعی را نابود کرد. در همین راستا مدیر منابع طبیعی این استان نیز افزود که باید حتما مراقب باشیم تا بهره برداری معقولانه ای از منابع طبیعی کرداستان صورت گیرد.
یکی از استفاده هایی که از طبیعت کردستان صورت میگیرد ، ارغوان بافی است. این هنر به واسطه استفاده از درختان ارغوان این منطقه رواج یافته است. در همین راستا ضمن حمایت و رونق بخشیدن به این هنر باید حواسمان به درختان ارغوان و کاشت تعداد بیشتری ازآنها باشد تا جایگزین مناسبی برای درختان ارغوانی که از آنها استفاده میشود تامین گردد. مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان در اینباره گفت: هنر ارغوان بافی از دیرباز در روستاهای کردستان رواج داشته و این موضوع موجب شد تا روستای دیوزناو در این حوزه ثبت ملی شود در همین راستا برای حمایت از این هنر، نقش اداره کل منابع طبیعی با در اختیار گذاشتن زمین به صنعتگران صنایع دستی به منظور کشت درختچه ارغوان برای استفاده در تولید سبد، آبکش، زنبیل، سبد میوه و... بسیار حائز اهمیت است.
او همچنین سفر مسئولانه به طبیعت را راه حل افزایش گردشگری در تمام استانها و در عین حال حفظ منابع طبی دانست. او بیان کرد: استان کردستان از ظرفیت ها و قابلیت های ارزشمند گردشگری بسیاری مانند روستاهای بکر، آثار تاریخی و باستانی، مذهبی، فرهنگ و آداب رسوم منحصر به فرد، صنایع دستی کم نظیر برخوردار است که اداره کل منابع طبیعی با حمایت از سرمایه گذاران توانمند برای ایجاد کارگاه های تولیدی صنایع دستی و ایجاد تاسیسات گردشگری میتواند در بهره برداری از این توانمندیها اثرگذار باشد. کردستان علاوه بر منابع طبیعی دارای صنایع دستی بی نظیری است که میتواند خود یکی از جاذبه های مهم گردشگری در این استان باشد. در همین راستا کارگاه های و بازارچه های صنایع دستی متعددی ایجاد شده که اگر تعداد این کارگاه ها افزایش یابد میتوان به رونق گردشگری در استان کردستان امید داشت. این افزایش مقدار گردشگرانی که به کردستان وارد میشود میتواند رونق اقتصادی را از طریق خانه های بومگردی، فروش صنایع دستی و به طور کلی ایجاد اشتغال را افزایش دهد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان جلوگیری از اثر منفی انسان بر محیط طبیعی را با آموزش قابل حل دانست و خاطرنشان کرد: "انتظار میرود ادارهکل منابعطبیعی استان کردستان حوزه صنایعدستی و گردشگری استان را بیش از پیش حمایت کند تا شاهد رونق و توسعه هرچه بیشتر اقتصاد استان کردستان باشیم." در راستای آموزش نیز نیازمند آنیم که پویش های فرهنگی و اجتماعی جدیدی شکل بگیرید تا هم به ترویج گردشگری در استانهای ایران بپردازیم و هم از لزوم حفظ منابع طبیعی و آثار باستانی به همه ی گردشگران بگوییم و اطلاع رسانی کنیم تا وضعیت جاهای دیدنی تمام کشور و به خصوص استان کردستان که ظرفیت های بسیار مناسبی برای گردشگری دارد رو به بهبود و رونق بگذارد.
- 20 خرداد ، 1400
- 1069