021-91004064
کشف دروازه کوروش در تخت جمشید

کشف دروازه کوروش در تخت جمشید

صبح دیروز 20بهمن 1399 منابع خبری از کشف دروازه کوروش در نزدیکی تخت جمشید خبر دادند.
هیئت ایرانی ایتالیایی که به مدت ده سال در ناحیه تخت جمشید مشغول جستجو و تفحص بودند آذر امسال فصل دهم از کاوش در محوطه تل آجری را آغاز کردند و توانستند اثبات کنند کوروش کبیر بنیانگذار حکومت هخامنشی، فرمان ساخت دروازه پردیس پارسه یا همان دروازه کوروش را صادر کرده و این دروازه در دوره فرزندش، کمبوجیه به بهره برداری رسیده بود.

به گزارش حمید فدایی هدف اولیه ی این کاوش ها معرفی و بهره برداری این محوطه به گردشگران و بازدیدکنندگان و شهروندان بوده و هم اکنون با پیشرفت عملیات ساخت سقف حفاظتی بر روی این محوطه احتمال میرود تل آجری به یک "سایت موزه" تبدیل شود و در اختیار بازدید کنندگانی که برای تماشای دروازه کوروش به تخت جمشید می آیند قرار گیرد.

به گفته مدیر میراث جهانی تخت جمشید ،حفاظت و توسعه این محدوده گام بزرگی در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری کشور محسوب میشود. چرا که کشف دروازه کوروش در این محوطه تاریخی که در نزدیکی تخت جمشید واقع شده شواهد مهم و گرانقدری را از حکومت هخامنشی نمایان میسازد که این موضوع میتواند سبب گسترش  و توسعه گردشگری در این منطقه گردد.

خصوصیات دروازه کوروش:

دروازه کوروش در  3 کیلومتری شمال غرب تختگاه تخت جمشید قرار دارد؛ و بنایی است به ابعاد  30 در 40 متر به ارتفاع تقریبی 12 متر. در مرکز این بنا اتاقی بوده به ابعاد  8 در 12 متر که چهار صندلی نشیمن در آن واقع شده بود و راهروی مرکزی این بنا از دو سمت به سرسرای هخامنشی گشوده میشده است.

دروازه کوروش از مواد و مصالحی که به طور معمول در تخت جمشید به کار رفته ساخته شد و عمده ی این مصالح را خشت و آجر تشکیل داده اند.
سراسر نمای درونی و بیرونی دروازه کوروش با آجرهای رنگی پوشیده شده بود. دیوار های این بنا با گل های لوتوس و سمبل های اعتقادی ایران باستان،عیلام و بیناغلنهرین و هخامنشی مزین شده و در تالار مرکزی نیز کتیبه هایی به خط و نگارش بابلی و عیلامی وجود داشته است.

علت احداث دروازه کوروش چه بوده است؟

 تحقیقات به عمل آمده مثل تاریخ گذاری کربن 14، محموع اسناد نگارشی نشان میدهد این بنا در سال 529 قبل از میلاد به افتخار بابل که فرزند کوروش کبیر به مدت 8 سال فرمانروای آن بوده است احداث شده.
به نظر میرسد کوروش کبیر به دلیل اهمیت شهر بابل و شادمانی از فتح مهمترین شهر باستانی آن زمان، دستور به ساخت این بنا داده بود و فرزندش کمبوجیه به دلیل علاقه و آشنایی اش با بابل و فرهنگ بابلی ساخت  این شهرک با معماری ای به سبک شهر های بابل را ادامه داده.


گفته میشود جستجوی باستان شناسان ایرانی و ایتالیی در محوطه دروازه کوروش تا پایان سال 99 ادامه داشته باشد و پس از آن این محوطه به سازمان میراث فرهنگی ایران سپرده شود تا دروازه کوروش را برای بازدید عموم حاضر کنند.
 


 

  • 21 بهمن ، 1399
  • 761

دیدگاه - 2

مهرانه

کاش اونقد قسمت زودتر راه اندازی بشه تا زودتر یشه دروازه کوروش رو دید
3 سال پیش

حشمت

چه جالب! ممنو برای مطلب خوبتون
3 سال پیش

نظر دهید