معرفی ییلاق های اطراف تهران

0 228

در تابستان همه ی ما به دنبال منطقه ای خوش آب و هوا هستیم تا چند روزی را در آن منطقه به مسافرت و تفریح بگذرانیم. ایران با نواحی کوهستانی که دارد در ییلاقات خود در دل تابستان هم آب و هوای خنک و دلپذیری برای ارائه دارد. این ییلاقات را میتوان در اغلب شهرهای کوهستانی جست. یکی از شهر های کوهستانی ایران، شهر تهران است. تهران نیز در اطراف خود ییلاقات بسیار زیادی دارد چرا که تهران در نواحی البرز مرکزی قرار دارد و در اطراف خود ییلاق های زیادی دارد که تهرانی ها و کسانی که به این شهر سفر میکنند این ییلاق ها را برای تفریح انتخاب میکنند. ییلاق های اطراف تهران مانند دیگر ییللاق های ایران بسیار خنک و خوش آب و هستند. و برای اغلب کسانی که به کوه نوردی و طبیعت گردی علاقمندند بیسار مناسبند. ییلاقات تهران محل بسیار خوبی برای فرار از گرمای تابستانهای تهرانند، به همین دلیل اغلب اوقات در تابستان در این ییلاقها تعداد زیادی مسافر دیده میشود.
برخی از تهرانی ها نیز در این مناطق دارای ویلاهایی هستند که هر زمان که بخواهند بتوانندبه این ییلاق های خوش آب و هوای اطراف تهران پناه ببرند. برخی نیز با مراجعه به این ییلاق ها کمپ کردن در طبیعت را ترجیح میدهند و گروهی در خانه ها و ویلاهایی که اجاره داده میشوند ساکنند. به هر حال عضو هرکدام از این گروه ها که باشید دانستن و شناسایی یلاق های اطراف تهران به شما کمک خواهد کرد که تابستان خنک تری را پست سر بگذارید. تهران مبله در لیست زیر نام ییلاق های اطراف تهران که برای سفر ها کوته مدت و حتی یک روزه مناسبند را آورده و نحوه دسترسی به آنها را نیز بیان کرده است. اگر برای یک سفر تابستانی به دنبال مقصد مناسب میگردید در مطلب زیر همراه ما باشید.

روستای برگ جهان

برگ جهان در 40 کیلومتری واقع شده است و یکی از زیبا ترین روستاهای ایران است. این روستا از توابع بخش شمیرانات تهران است و دارای قدمت بسیار زیادی است.برگ جهان در گذشته به چهار بخش چهارمحله سرده، پاده، رودبار و شاهان تقسیم بندی میشده است که بعد ها با انجام ساخت و ساز های متعدد و ویلا سازی ها این چهار بخش به یک رویستای واحد تبدیل شده اند. روستای برگ جهان یکی از روستاهای سرسبز اطراف تهران است که دارای باغ های میوه ی متعددی است و وجود درختان سرسبز در این منطقه، این خطه را خوش آب و هوا کرده است. این روستا پر است از جاذبه های طبیعی گردشگری نظیر رودخانه ها، گندم زار ها،  تپه تنگل خانه، غاری به نام زندان خانه لار و کوچه باغ های کاهگلی و زیبا همگی از دیدنی های این روستا هستند. روستای برگ جهان یکی از بهترین مقاصد سفر های یک روزه در استان است. اغلب تهرانی ها که به طبیعت گردی علاقمندند برای گشت و گذار در دل طبیعت بخصوص در پایان هفته به این روستا مراجعه میکنند و از آب و هوای خنک آن استفاده میکنند. روستای برگ جهان آبشاری به نام برگ جهان دارد که بسیاری از افراد برای دیدن این آبشار به این روستا سفر میکنند. برا رسیدن به این آبشار لازم است از کوچه باغ های زیبای این روستا عبور کنید تا به این آبشار زیبا و دیدنی برسید. علاوه بر این روستای برگ جهان نقطه شروع مسیر کوهنوردی و صعود قله ی سرسیاع غار است. از همین رو بسیاری از کوهنوردان قبل از شذروع کوهنوردی به این روستا مراجعه میکنند و از این روستا کوهنوردی خود را آغاز میکنند. اگر از ارتفاعات دامنه های این قله به روستای برگ جهان نگاهی بیندازید شیروانی های رنگارنگ خانه های این روستا را خواهید دید که در کنار درختان بلند و سرسبز تصویری زیبا خلق کرده اند. البته علاوه بر تابستان، روستای برگ جهان در پاییز هم بسیار دیدنی است. چرا که در این فصل تمام درختان این روستا به رمگ های قرمز و نارنجی در می آیند و منظره های جذاب و تماشایی را رقم میزنند.

آدرس روستای برگ جهان

تهران، بزرگراه شهيد بابايی، جاده لشگرك، لواسان، 11 کیلومتری روستای افجه، روستای برگ جهان

روستای هرانده فیروزکوه

روستای ییلاقی هرانده در فیروزکوه یکی دیگر از ییلاق های اطراف تهران است که در 120 کیلومتری شمال شرق این شهر واقع شده است. این روستا پر از باغ های میوه است که اغلب درختان این باغ ها درختان سیب هستند به همین دلیل هرانده با سیب های سرخ و شیرنش در بین اکثر مردم تهران شناخته شده است. روستای هرانه پر است از جاذبه های گردشگری طبیعی و تاریخ یکه از جمله آنها میتوان به رودخانه نمرود، غار بورنیک و امامزاده یحی اشاره کرد. این روستا به لطف رودخانه نمرود روستای بسیار سرسبز و خوش آب و هوایی است که پر از درختان میوه و و میوه هایی است که به صورت خودرو در کنار بستر این رودخانه روییده اند. بوته های مانند زرشک سیاه و زالزالک وحشی که پذیرای گردشگران و طبیعت گردانی اند که به این روستا سفر میکنند. روستای هرانده یکی از ییلاق های بسیار نزدیک به پایتخت است که بافت کهن و قدیمی خود را حفظ کرده و هنوز میتوان در آن خانه ای کاهگلی و قدیمی را یافت. این روستا به قدری زیباست که مقصد سفر بسیاری از عکاسان و علاقمندان به عکاسی طبیعت قرار میگیرد. پیاده روی و گشت و گذار در دل روستای هرانده از بهترین تفریحاتی است که در این روستا میتوانید داشته باشید. در این روستا میستوانید باغهای سیب متعددی را ببینید، برای این کار کافی است از میدان روستا به سمت راست بروید تا وارد کوچه باغهای این روستا شوید. مهر ماه فصل مناسبی است تا سیب  های سرخ روی درخت های این روستا را تماشا کنید. در اواسط تابستان نیز میتوانید شکوفه های کوچک و زیبای این روستا را تماشا کنید و از عطر آنها مست شوید. چنین زیبایی هایی را مسلما در هیچ کجای دیگر نمیتوانید ببینید. پس از گشت و گذار در کوچه باغهای برگ جهان به غار بورنیک میرسید.

غار بورنیک

غار بورنیک یکی از دیدنی های روستای هرانده است. این غار در بخش شمال شرقی روستای هرانده واقع شده است. غار بورنیک طولانی ترین غار تهران و چهارمین غار ایران از نظر طول است. برای رسیدن به این غار باید حدود دوساعت پیاده روی کنید که یک ساعت از آن را بادی در مسیری کوهستانی باشیب ملایم قدم بردارید. پس از آن به غار بورنیک خواهید رسید که دهانه ای تقریبا مثلثی شکل به ارتفاع 8 متر دارد و طی تحقیقات باستان شناسی مشخص شده که در گذشته های دور محل زندگی انسان های اولیه بوده است. غار بورینک دارای ارتفاع 3473متری است و طویل ترین غار استان تهران است در ورودی این غار تعداد 148 پله وجود دارد که شما را به درون غار هدایت میکنند. برای بازدید از این غار باید تجهیزات مناسبی مانند هد لامپ داشته باشید و بهتر است با یک راهنما به این غار سفر کنید. از زیبایی های این غار میتوان به استالاگیمت های آهکی کوچک و بزرگ آن اشاره کرد که در جای جای این غار حضور دارند و زیبایی خاصی به آن بخشیده اند. غار بورنیک از سه تالار آهکی تشکیل شده است که در انتهای هرکدام از این غار ها خفاش های در حال زندگی کردن هستند و اگر خوش شانس باشید میتوانید این خفاش ها را در حال پرواز کردن در انتهابی غار تماشا کنید.

پیاده روی از هرانده به خمده

یکی دیگر از تفریحات و جذابیت های روستای هرانده این مسیر پیاده روی به سمت روستای خمده است. برای رسیدن به روستای خمده باید همان مسیری را که به سمت غار بورنیک پیش گرفته اید را ادامه دهید تا به روستای خمده برسید. این مسیر از کنار رودخانه میگذارد و تمام میسیر پاکوب و مشخص است، بنابراین نیاز به راهنما نخواهید داشت. از زیبایی های ان مسیر درختان زیبای چنار اطراف رودخانه و بوته های زرشک سیاه و زالزالک های وحشی هستند که تمام مسیر شمارا به حضورشان زیبا کرده اند. برای پیمودن این مسیر نیاز به دو الی سه ساعت زمان دارید که این زمان میتواند با توجه به آمادگی جسمانی شما متغیر باشد.

نکات سفر به هرانده

هرانده مقصد بسیار خوبی برای سفر یک روزه از تهران است. اما با این حال اگر قصد دارید چند روزی را در این روستا بگذرانید میتوانید از خانه های سیمانی و کوچکی که در باغهای این روستا ساخته شده و اجاره داده میشوند استفاده کنید اما بهترین راه اقامت داشتن در روستای هرانده شب مانی در طبیعت و کمپ کردن در کنار رودخانه است. اگر تجهیزات لازم کمپینگ را دارید این تجربه را در این روستا و در کنار رودخانه نمرود از دست ندهید. اگر در کنار رودخانه کمپ کنید میتوانید در این رودخانه به آب تنی هم بپردازید. البته تنها در تابستان میتوان به رودخانه نمرود تن سپرد چرا که تنها در این فصل است که آب این رودخانه دمای مناسبی برای شنا کردن دارد. این روست همانطور که گفته شد باغهای میوه  محصولات متنوعی دارد که میتوانید این محصولات را از کشاورزان و بومیان این منطقه تهیه کنید و به عنوان سوغات با خودتان به تهران بیاورید. از جمله محصولات خوب این روستا میتوان به سیب، گردو، زردآلو و سیب مینی اشاره کرد. به علاوه برخی از بومیان این روستا به دامپروری مشغولند که میتوانید محصولات لبنی مرغوب آنها را نیز تهیه کنید. محصولاتی چون دوغ، ماست، کره، شیر و پنیر.

با توجه به وجود روخانه نمرود در دل این روستا استخر های پروررش آبزیان و ماهی هایی همچون ماهی فزل آلا بسیار پر رونق است. این ماهی ها از کیفیت بسیار خوبی برخوردارند که به عنوان خوراک اصلی مردم این روستا نیز شناخته میشوند. پس اگر به هرانده سفر میکنید میتوانید این ماهی هارا تهیه کرده و در کنار رودخانه ی نمرود یک ماهی کبابی لذیذ طبخ کنید.
بهترین فصل سفر به این ییلاق مانند همه ی ییلاق های اطراف تهران در تابستان و بهار است. بخصوص در بهار که میتوانید این روستا را غرق در شکوفه ی درختان ببینید و از عطر دلپذیر آنها استفاده کنید. با اینحال پاییز نیز یکی از زمانهایی است که این روستا گردشگران زیادی را به خود میبیند. این روستا در پاییز با سیب های سرخ بر روی درختان خود نمایی میکند به همین دلیل بسیاری از افراد معتقدند بهترین ماه سفر به این روستا در پاییز است.

آدرس روستای هرانده

همانطور که گفته شد هرانده در نزدیکی تهران و در فیروزکوه واقع شده است. برای دسترسی به این روستا باید از طریق اتوبان بابایی خود را به آزادراه تهران- پردیس برسانید و در انتهای این آزادراه وارد جاده فیروزکوه شده و نرسیده به فیروزه یعنی در 12 کیلومتری این شهرستان به روستای هرانده بروید. برای رسیدن به این روستا از ابتدای این جاده فرعی تنها 1 کیلومتر راه در پیش دارید.

روستای شهرستانک

روستای شهرستانک در دامنه های کوه توچال قرار گرفته و علاوه بر جاذبه های طبیعی دارای جاذبه هی تاریخی متعددی نیز هست که همین موضوع این روستا را به یکی از بهترین مقاصد گردشگری و ییلاق های اطراف تهران تبدیل کرده است. روستای شهرستانک دارای قدمت 3000 ساله است از همین رو این روستا دارای ابنیه تاریخ بسیاری است که در کنار طبیعت بکری که دارد این روستا را به یکی از مقاصد مهم گردشگری در اطراف تهران تبدیل کرده است. روستای شهرستانک از  شمال به روستای کسیل و از جنوب به کن، سولقان و امامزاده داوود محدود می شود و از شرق به شکرآب و آهار و از غرب به سرک، لانیز و شلینک می رسد. علوه بر زیبایی های روستای شهرستانک، مسیر رسیدن به این روستا خود از زیبایی های منحصر به فردی برخوردار است. اغلب افراد برای یکبار هم که شده از جاده چالوس عبور کرده اند و از زیبایی های خیره کننده ی این جاده با خبرند. برای رسیدن به روستای شهرستانک نیز باید از جاده چالوس عبور کنید و خودتان را از مسیر فرعی روستا به روستای شهرستانک برسانید. بی شک از تماشای این جاده کوهستانی پیش از رسیدن به روستای شهرستانک لذت زیادی خواهید برد.

جاذبه های گردشگری شهرستانک

روستای شهرستانک درختان میوه ی انبوهی دارد، بنا بر این شغل عمده مردمان این روستا باغداری است. شهرستانک انواع و اقسام میوه ها را دارد اما در میان همه ی میوه ها زردآلوی این روستا بسیار معروف است و کیفیت آن زبانزد بسیاری از افراد است. علاوه بر میوه های زرد الود در این روستا این میوه هارا به برگه های های زردآلو نیز تبدیل میکنند که خود این برگه ها نیز بسیار لذیذ اند و یکی از سوغاتی های مهم این روستا به شمار میروند. این روستا دارای رودانه ای در یان خود است که از چشمه ای به ام چشنمه ی گله گیله سرچشمه میگیرد. این چشمه تقریبا در بالای کاخ ناصری واقع شده است و از آن رودخانه ای به وجود آمده که از میان روستا عبور میکند. این چشمه دارای آبی بسیار گواراست که بسیاری از افراد معتقدند این آب خالص ترین آبی است که میتوان در اطراف تهران نوشید. این چشمه و رودخانه ی حاص از آن به این روستا طراوت خاصی بخشیده اند، به همین دلیل این روستا یکی از بهترین ییلاق های اطراف تهران است که گردشگران زیادی را در تابستان و بهار به سمت خود میخواند. هرچند که این روستا زیبایی های خاصی را در فصل پاییز نیز به نمایش میگذارند.در این فصل میتوانید اوج زیبایی فصل پاییز را تماشا کنید.

این روستا در پاییز به یک منطقه ی جذاب و دیدنی تبدیل میشود که در کنار درختان ارسی با قدمت بسیار بالا به یکی از دیدنی ترین نقاط اطراف تهران در پاییز بدل میشود. در این روستا یک درخت ارسی با قدمتی نزدیک به 2800 سال وجود دارد که یکی از دیدنی های این روستا به شمار میرود. ارتفاع این درخت 17 متر است و عرض آن به 14 متر نیز میرسد و یکی از شگفتی های روستای شهرستانک به شمار میرود. این درخت را محلی ها ارس یا هورست مینامند. برای تماشای این درخت شگفت انگیز باید به سمت جنوب شرقی روستا بروید و حدودا 20 دقیقه پیاده روی کنید تا به این درخت برسید. برای اینکه مسیر رسیدن به این درخت را پیدا کنید لازم است تا از محلی ها مسیر را به طور دقیق پرس و جو کنید چرا که در مسیر این درخت هیچ تابلوی راهنمایی وجود ندارد.

عمارت ناصری در شهرستانک

به دلیل آب و هوای خوب و ویژه ای که این روستا داشت ناصر الدین شاه در زمیان حکومت خودش دستور ساخت عمارتی در دل این روستا را صادر کرده بود. این عمارت که به کاخ ناصری یا کاخ شهرستانک معروف است. این کاخ در سال 1295 احداث شده و ساخت آن سه سال زمان برده است. کاخ ناصری در محوطه ای به مساحت 8000 متر و در انتهای دره ی شهرستانک احداث شده است تا از آب و هوای خوب و مناظر بکر این منطقه برخوردار باشد. این کاخ درواقع کاخ ییلاقی ناصرالدین شاه بوده است که در تابستان ها و برای فرار از گرمای تهرن به آن پناه میبرده است. کاخ ناصری  در هنگام حضور ناصر الدین شاه 1500 خدمه را در اطراف خود و درون چادر هایی که برپا میشد جای میداده است و این خدمه شبانه روز مشول خدمت رسانی به ناصر الدین شاه بوده اند. برای رسیدن به این نقطه از شهرستانک نیز مسیر کالسکه رویی برای عبور شاه و درباریانش در نظر گرفته شده بود که به راحتی خود را به این کاخ برسانند. اما خدمه که حق استفاده از این مسیر را نداشتند مجبور بودند از مسیر پر پیچ و خمی عبور کنند تا به این کاخ برسند. این کاخ شامل دو قسمت بوده که به وسیله ی دیواری از هم جدا شده بودند. یک بخش از این کاخ در دو طبقه ساخته شده بود و بخش دیگر آن یک طبقه داشت که این بخش درواقع حرمسرای ناصرالدین شاه بوده است. البته این بخش در طول زمان کاملا تخرب شد و در زیر خا مدفون شد که بعد ها ستون های این بخش را از زیر خاک برون آورده و دیوار های باقی مانده ی آن را مرمت کردند. به طور کلی در زمان پهلوی این کاخ کاملا رها شده و بسیار آسیب دیده بود. تا آنکه در اختیار سازمان تربیت بدنی قرار گرفت و بعها به فدراسیون کوهنوردی سپرده شد تا از آن به عنوان پایگاه کوهنوردی استفاده کنند.

کاخ شهرستانک در طراف رودخانه ای که از دل این روستا میگذرد واقع شده است. برای رسیدن به آن باید از طریق کوچه باغ های روستا به سمت انتهای روستا حرکت کنید و سپس این کاخ را در نزدیکی خود خواهید دید. برای نزدیک شدن بهاین بخش از روستا نمیتوانید از اتوموبیل استفاده کنید و باید دقایقی را به پیاده روی بپردازید. در تمام طول مسیر تابلوهای راهنمایی وجود دارد که مسیر را به طور واضح به شما نشان خواهند داد.
در بخش شمال شرقی کاخ ناصری کتیبه ای سنگی واقع شده است که بر روی این کتیبی خطوطی حکاکی شده که امروزه اصلا خوانا نیست. اما بومیان این منطقه میگویند روزی سنگی اطراف صخره های نزدیک به این کاخ جدا شده و به دیوار کاخ ناصری برخورد کرده اما آسبی به آن نرسانده، بنابر این ناصرالدین شاه دستور داده تا این حکایت را بر روی همان تخته سنگ هک کنند. هرچند که امروزه نمیتوان چیزی از نوشته های این کتیبه خواند.

قلعه دزدبند

در ارتفاعات شهرستانک و در نوک بلند ترین قله ی این روستا قلعه ای وود دارد که اهالی این روستا این قلعه را قلعه ی دختر یا دزدبنمد میخوانند. این قلعه از قلوه سنگ های بسیار زیاد و ملاط ساروج ساخته شده است و گرچه امروزه چیز زیادی از این قلعه باقی نمانده اما ستون های این بنا و برج های دیده بانی آن امروزه وجود دارند و میتوان از آن ها بازدید کرد. از طریق سفال های پیدا شده در این بنا میتوان قدت این قلعه را به دوره ایلخانی و دوره تیموری نسبت داد.
آدرس روستای شهرستانک
شهرستانک در استان البرز، شهر کرج، جاده چالوس، منطقه آسارا و نرسیده به گچسر واقع شده است.
برای رفتن به این منطقه از تهران و با ماشین شخصی خودتان باید وارد جاده کرج-چالوس شده و بعد از 44 کیلومتر از روستای آسارا گذر کنید تا نرسیده به روستای گچسر به دور راهی روستای شهرستانک برسید و بیا ادامه دادن مسیر سمت راست به این روستا وارد شوید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.